Poliki wołowe skąpane w podpiwku dały triumf KGW Złoty Kłos w Bitwie Regionów

nos-portal.pl 8 godzin temu

GMINA OSTRÓDA. Kiedyś KGW Luba z Lubajn, później KGW Durąg triumfowały w Bitwie Regionów. Teraz kolejne KGW z gminy Ostróda – Złoty Kłos z Szyldaka – podbija regionalne wydarzenia kulinarne. Nasze gospodynie wygrały Bitwę Regionów w Gietrzwałdzie.

Gospodynie z KGW Złoty Kłos w Szyldaku po mistrzowsku przygotowały poliki wołowe / Fot. Archiwum KGW Złoty Kłos

Gospodynie z gminy Ostróda mają smak i wyczucie kulinarne. Potwierdzają to wszędzie, gdzie tylko pojawią się i dostaną niewielką choćby przestrzeń do gotowania. Po prostu w kuchni czynią cuda.

A propos cudów kulinarny tym razem w niedzielę wydarzył się w Gietrzwałdzie na pierwszym regionalnym etapie Bitwy Regionów. Do rywalizacji na smaki stanęło 8 reprezentacji Kół Gospodyń Wiejskich. Wśród nich był gospodynie z KGW Złoty Kłos w Szyldaku i dosłownie „pozamiatały” konkurencję.

Reprezentantki gminy Ostróda przygotowały takie danie, iż jurorzy nie mogli się go nachwalić. Poliki wołowe skąpane w podpiwku najbardziej zasmakowały oceniającym i otrzymały najwyższe noty. Dzięki temu daniu panie z KGW Złoty Kłos zdobyły główną nagrodę i awans do kolejnego etapu Bitwy Regionów 2025. Gratulujemy.

To nazywa się prezentacja dania konkursowego/ Fot. Archiwum KGW Złoty Kłos
Idź do oryginalnego materiału