Jak przygotować kaszankę w słoikach? Ile nakładać jej do słoików? Nakładać kaszankę do zimnych czy ciepłych słoiczków i piekarnika? Jak długo kaszankę w słoiku pasteryzować? - wyjaśniają i demonstrują gospodynie koralowe – Beata i Basia.
Posłuchajcie:
[vod:2017952]
Taką kaszankę można z powodzeniem zabrać na piknik, nie wymaga przechowywania w lodówce.
W weekend 16 i 17 sierpnia - w naszym wakacyjnym cyklu (Nie w) Pakuj się na wakacje! - zapraszamy Was na spotkania z Beatą Gurzyńska, jedną z najaktywniejszych wiejskich liderek, przewodniczącą Koła Gospodyń Wiejskich w Klaskach „Czerwone Korale” (gmina Pokrzywnica). Pani Beata przygotowała dla Was prawdziwe pyszności i interesujące porady! Nie wpakujecie się dzięki niej w kuchenne problemy, a przy okazji zachwycicie gości i rodzinę oraz zachowacie trochę lata (w przetworach) na jesienne czy zimowe dni.