(Nie w) Pakuj się na wakacje! Weekend z Czerwonymi Koralami! Cz. V

pultusk24.pl 3 godzin temu
- Dzisiaj będziemy pasteryzowały na sucho kaszankę w słoikach! – mówi Beata Gurzyńska, przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich w Klaskach „Czerwone Korale”. – Niby prosta metoda, ale bardzo najważniejsze są zasady – dodaje nasza rozmówczyni. To już piąte spotkanie z p. Beatą w naszym wakacyjnym cyklu (Nie w) Pakuj się na wakacje!
Jak przygotować kaszankę w słoikach? Ile nakładać jej do słoików? Nakładać kaszankę do zimnych czy ciepłych słoiczków i piekarnika? Jak długo kaszankę w słoiku pasteryzować? - wyjaśniają i demonstrują gospodynie koralowe – Beata i Basia.


Posłuchajcie:

[vod:2017952]

Taką kaszankę można z powodzeniem zabrać na piknik, nie wymaga przechowywania w lodówce.


W weekend 16 i 17 sierpnia - w naszym wakacyjnym cyklu (Nie w) Pakuj się na wakacje! - zapraszamy Was na spotkania z Beatą Gurzyńska, jedną z najaktywniejszych wiejskich liderek, przewodniczącą Koła Gospodyń Wiejskich w Klaskach „Czerwone Korale” (gmina Pokrzywnica). Pani Beata przygotowała dla Was prawdziwe pyszności i interesujące porady! Nie wpakujecie się dzięki niej w kuchenne problemy, a przy okazji zachwycicie gości i rodzinę oraz zachowacie trochę lata (w przetworach) na jesienne czy zimowe dni.
Idź do oryginalnego materiału