Niewystarczająca temperatura przygotowania tego mięsa lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia i wystąpienia salmonellozy. W wyniku działań urzędowych Inspekcji Weterynaryjnej wykryto obecność Salmonella z grupy O:9 (D1) w 4 z 5 próbek oraz Salmonella z grupy O:7 (C1) w 1 z 5 badanych próbek polędwiczek z kurczaka o smaku jogurt-morela. Produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy. Szczegóły dotyczące produktów: Nazwa produktu: Polędwiczki z kurczaka o smaku jogurt-morela. Surowy wyrób mięsny. 400g Numer partii: 2271007009 Termin przydatności do spożycia: 13.06.2025 Wyprodukowano przez: Animex Kutno Sp. z o.o. Oddział K 2 w Kutnie, ul. Południowa 4, 99-300 Kutno, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 10024001 WE Wyprodukowano dla: Jeronimo Martins Polska S.A.,
GIS: Wykrycie Salmonelli w polędwiczkach z kurczaka z popularnej sieci sklepów
zambrow.org 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Medycyna lokalna
- GIS: Wykrycie Salmonelli w polędwiczkach z kurczaka z popularnej sieci sklepów
Powiązane
Jak sprawdzić, jak ważna jest recepta?
1 godzina temu
Szpital w Starachowicach stawia na cyfryzację
1 godzina temu
Jeden poszkodowany
1 godzina temu
Polecane
Israël sluit grens met Jordanië na dodelijke schietpartij
1 godzina temu
Massale steun voor Jimmy Kimmel na cancelen van show
1 godzina temu
Contamination listeria : 56 produits alimentaires rappelés
1 godzina temu
Man (20) uit Heemskerk voor rechter na onrust Beverwijk
1 godzina temu
British couple freed by Taliban after months in detention
1 godzina temu
Trump: pomoc wywiadowcza Polsce, lotnicza po wojnie
1 godzina temu