
Wydarzenie, które wpisało się na stałe w kalendarz podlaskich imprez, przyciągnęło tłumy miłośników pszczelarstwa, miodów i regionalnych smaków z całej Polski.
– Na biesiadę przyjechaliśmy z rodziną pierwszy raz i jestem pod wrażeniem smaków i zapachów. Podlaskie słynie z wyjątkowych produktów pszczelarskich. Kupujemy z żoną tylko miody z tego regionu – mówił Marek z Warszawy.
Niedzielne popołudnie było pełne atrakcji. Oprócz stoisk z miodami i wyrobami pszczelarskimi były również kulinarne wyroby lokalnych producentów, a także rękodzieło. Nie zabrakło też strefy dla najmłodszych z dmuchańcami i słodyczami.
Na scenie wystąpiły zespoły folklorystyczne, zespół Maestro Chives oraz orkiestra dęta z Tykocina wraz z mażoretkami. Wydarzenie zwieńczył występ zespołu Hetmanki.
Monika Pańko
fot.: Krystian Guzewicz
Źródło: Urząd Marszałkowski